Som en del av registreringsprosessen må du opprette ditt første hjem under onboarding. Hvis du allerede har brukt LEDVANCE SMART+ WiFi‑appen, blir kontoen din automatisk overført, og dersom du ikke har angitt et hjemmenavn tidligere, brukes et standardnavn.
Du kan selvfølgelig opprette flere hjem senere for å få bedre oversikt over installasjonene dine.
Avhengig av brukerrollen din finner du mer informasjon om prosessen med å opprette hjem nedenfor.
a) For nye brukere
Onboardingen starter så snart du har opprettet kontoen din. Først må du gi det nye hjemmet ditt et navn.
I neste steg kan du legge til rom ved å trykke på «+» til høyre for de forhåndsdefinerte rommene.
Du kan også opprette egne rom ved å skrive inn et romnavn i tekstfeltet og trykke på «+».
Hvis du har lagt til et rom ved en feil, kan du slette det i denne delen ved å trykke på «X» til høyre for romnavnet. Dette kan også gjøres senere i hjemmets detaljer.
Hjemmets navn og plassering kan endres når som helst ved å trykke på «Vis detaljer» og deretter på hjemmenavnet eller lokasjonen.
b) For eksisterende brukere:
Som eksisterende bruker har du vanligvis allerede et hjem tilknyttet kontoen din.
For å legge til et nytt hjem:
Her kan du:
Navn og lokasjon
For å angi navn, trykk i tekstfeltet merket «Navn».
For å opprette et hjem er det kun navnet som er obligatorisk.
Lokasjon og rom er valgfrie.
Trykk på haken øverst til høyre for å lagre og opprette hjemmet.
For å angi lokasjon kan du trykke på «Åpne kart».
Du kan enten velge lokasjonen manuelt på kartet eller bruke GPS‑posisjonen til telefonen.
Legge til rom
Hvis du ønsker å endre hjemmets navn, plassering eller rom, kan du gjøre dette når som helst.
Gå til «Hjem»‑menyen ved å trykke på Hjem‑knappen i bunnmenyen.
Der kan du velge hvilket hjem du vil endre. På hovedsiden ser du enheter, grupper og rutiner.
Trykk på «Vis detaljer» til høyre for å åpne Hjemdetaljer.
Her kan du endre hjemmenavn, lokasjon, rom og brukere.
a) Endre hjemmets navn:
Hvis du ønsker å beholde det gamle navnet, kan du gå tilbake med tilbake‑knappen øverst til venstre.
Hvis du har gjort endringer, vil en popup spørre om du vil forkaste endringene.
b) Endre hjemmets lokasjon:
Hjemmets lokasjon brukes for automatiseringer basert på posisjon og vær, samt WiFi‑informasjon (SSID).
Hvis du vil beholde den gamle lokasjonen, trykker du på «<» øverst til venstre.
Hvis du har gjort endringer, vil en popup be deg bekrefte om du vil forkaste dem.
c) Romadministrasjon: Legge til rom
Administrere eksisterende rom
For rom du allerede har lagret:
Du kan:
Slette rom
Ved å trykke på «Vis detaljer» til høyre kommer du til siden Hjemdetaljer.
Her kan du endre rekkefølgen på rom ved å holde inne rommet og dra det til ønsket plassering.
e) Slette et hjem:
For å slette et hjem må du bla helt ned på siden. Nederst finner du knappen «Slett hjem».
Det er viktig å merke seg at alle konfigurasjoner vil bli slettet, og at alle enheter knyttet til hjemmet tilbakestilles til fabrikkinnstillinger når et hjem slettes.
Alle andre brukere som er lagt til i hjemmet, vil få beskjed om slettingen, og deres data knyttet til dette hjemmet vil også bli fjernet.